søndag den 25. november 2012

Er du fræk, tyv eller stærkt inspireret ???  

At lave musik er fantastisk og der er intet der virker så inspirerende for kreativiteten som at lytte til andres musik. Man har et skelet og så er det bare med at komme igang og digte videre. Det er en diciplin Puff Daddy eller som han hedder nu P Diddy er ekstpert i. Det er ikke skjult for nogen hvem han låner fra og alligevel får han gjort numrene til sine egne. Her kan du høre et af hans absolut største hits I'll be missin you¨
I'll be missing you med Puff Daddy (1997) 


Hele nummerets skelet er lånt fra den gamle The Police-klassiker Every breath you take. Den var et gigantisk hit 14 år tidligere. Læg mærke til at tonerne i omkvædet er fuldstændig ens som i udgavene ovenover. Her skal du høre originalversionen.  Every breath you take med The Police (1983)

I 2010 var vinderen af det danske Melodi Grand Prix stærkt inspireret af  The Police. Læg mærke til hvordan A-stykket har hele den samme grundstemning. Der er ikke den samme grad af referencer som hos Puff Daddy, men der er vel ingen tvivl om at sangskriveren har lyttet lidt til Sting og drengene. Prøv en gang at lytte god efter.In a moment like this med N'evergreen(2010)


Husk at børnene lærer at høre at musikken hænger sammen. Man lytter og bliver inspirerede af hinanden. Intertekstualitet er et hit med børnene. Prøv det !!!! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar