søndag den 1. september 2013

Forget Me Nots - vi hylder dig og danser hele natten 

Hiphopperne har en fantastisk flabet evne til at låne fra andre genrer og kunstnere. Det har ført til mange retsager og nedladende ord om musikgenrens originalitet. Efter min mening er der ikke noget underligt i at få lyst til at gafle fede bas eller melodilinier fra andre. Man bliver jo inspireret af det man kan lide og hører. Men skal man ikke spørge om lov først ?? Det må vi lade advokaterne om at svare på !! Der kommer ofte nogle fantastiske numre ud af at komponister har lånt en stump fra en sang og har peppet den op og brugt den som byggeklods i deres egen. 

En sang der har leveret grundstof til andre monsterhits er nummeret Forget Me Nots med Patrice Rushen. Den udkom 1982 og prægede alle dansegulvene det år. Sangen er en blanding af sen disco og R&B. Jeg tror, at I fanger den med det samme. Ikke mindst på grund af de sange vi skal se på senere. 

Forget Me Nots - Patrice Rushen (Elektra 1982)Inden vi når til hovedattraktionen i dette indlæg skal vi lige omkring et nummer fra 1996. Her ser vi et eksempel på at det ikke kun er hiphopperne, der har for vane at låne fra andre. Hvis I hører godt efter ved 3:34 i videoen bemærker I at George Michael helt åbentlyst bruger Patrice Rushens omkvæd som et sent omkvæd i sin sang. Og ja det er såmænd som om, det bare skal være der. Sangen Fastlove kommer her: 

Fastlove - George Michael (Virgin 1996)

George Michael bruger Forget Me Nots som et krydderi, der giver Fastlove nyt liv i slutningen af nummeret. Det skabte meget omtale dengang, da alle jo kendte den gamle danseklassiker. Men et år senere gik Will Smith planken helt ud. Han brugte slet og ret omvædets melodi i fuld længde. Men teksten er ændret i hans sang Men in Black. Og vupti, så er der et hit hjemme. Det er som om alle 3 sange er storslåede hits hver for sig. De burde ikke være anderledes. Men alle 3 bærer en bid af Forget Me Nots i sig. Gad vide hvem Patrice Rushen så har lånt fra ??

Men in Black - Will Smith ( Sony Music 1997)

Jeg vil på det kraftigste anbefale jer at lave fællesdansen fra videoen med jeres elever. Se den fra 2:42 til 2:59. Dansen er cool og er nem at få både drenge og piger med på. Det er guf for 3.-5.klasse. Men kan også laves med de større børn. I kan evt lære hele koreografien der kører i videoen efter 3:00, hvis de har brug for mere udfordring. Med dans virker det godt at øve hver dag. Også når I ikke har musiktimer. Børnene kommer ovenpå og nyder at kunne spejle sig i dem fra videoen. Og så er det fantastisk pulstræning. De øver hele tiden takt og periode. Og så er det superfunky. 

Er snart tilbage med mere flere lånte fraser og dans som kan bruge i undervisnigen. 

Bjarne 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar