mandag den 19. august 2013

Så kører vi igen - Summertime - 80'er hår og super groovy!!


Nu er sommerferien endelig forbi og vi skyder skoleåret i gang med de sidste sommerkrampetrækninger. Her er de lige 3 lækre udgaver af Summertime til jer. Sammen med alle de andre giver de en komplet vifte af intertekstualitet. Masser af muligheder for at tale med børnene om tidstypiske træk. Både når det kommer til musikken, men også moden. Og der skal ikke mangle noget i den første. Her har vi New Wave pop-bandet Fun Boy Three. Forsanger er jo et helt stilstudie værd nærmest med et fantastisk tidstypisk 80'er hår. Lidt doven i og tilbagelænet i sin karakter. Han har ikke ligeså travlt som de energiske musikere. Udgaven er også helt sin egen:


Fun Boy Three (1982) EMI

Helt anderledes groovy er udgaven her nedenunder. Det er med triphoporkesteret Morcheeba. Ekstremt tilbagelænet. Tungt og veldisponeret. Der er god plads til at drømme sig til fjerne steder. Jeg har gode erfaringer med at bruge nummeret som rammen til en skriveøvelse. Børnene skriver en historie om lokalitet langt væk, hvor man kan høre musikken komme ud at en højtaler. (Du giver børnene musikken, men de skal selv finde på stedet der passer til musikken). Det kommer de med mange gode bud på i 3.-5. klasse. 
Flere børn i mine klasser har lavet nogle fede danseserier til musikken med udgangspunkt i de steder, som de synes musikken passer til.   

Morcheeba (1998) China Records, SIRE

Den sidste udgave er en sand lækkerbid. Det er Westdeutscher Rundfunks bigband sammen med sangerinden-pianist-guitarist-beatboxeren Butterscotch. Hun kan lidt af hvert. Udover at nyde musikken. Så tal med børnene om at blande genrer. Det er oplagt, at I finder en af klassens gode sange med pauser  hvor der er huller til beatbox. Vupti og så har i lavet jeres eget funky arrangement. Og selvfølgelig også en mundtrompetsolo. Det skal prøves.  Børnene synes jo hun er sej, så de vil gerne kunne det samme. Butterscotchs bedstemors kusine Anne Wiggins Brown var den første kvinde der sang Summertime til premieren i 1935. Så her slutter vi ringen med alt godt som 2013 kan diske op med. Go Butterschotch.


Butterscotch og Westdeucher Rundfunk Big Band


Håber at se jer hver søndag. Hver uge et nyt blogindlæg i år. 

Bjarne 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar