onsdag den 24. oktober 2012

Den der ler sidst ler bedst !!

I sidste uge lovede flere indlæg med eksempler på musik hvor der er "stjålet" fra et andet. I dag bygger videre på et tidligere indlæg om Skæbnesymfonien. Husk at læse indlægget færdigt. Der er et rigtig fedt nummer i slutningen :-)Det er umuligt ikke at lade sig inspirere af god musik. Jeg vil i denne uge følge på sidste uges indlæg om de tyvagtige hiphoppere. Men det er jo ikke kun dem der kan finde på at låne. I et gammelt indlæg linkede jeg til Beethovens 5. Symfoni.

Her kan du høre Walter Murphys friske discoudgave A Fifth of Beethoven. Hvis du ikke lagde mærke til det sidst så bemærk dansen i slutningen af vidoen . Den er ikke særlig svær. Prøv den med dine klasser. Den er velegnet fordi det er en gruppedans, hvor hele klassen kan være med. Den kunne være god at bruge til en optræden.


Robin Thicke-When I get you alone 

Men her stopper tyveriet ikke. Det sjove er at Walter Murphy brygger videre på Beetovens musik til filmen Saturday Night Fever (1977). 25 år senere sampler Robin Thicke Walter Murpys udgave og bruger den som grundstof i sit hit When I get you alone (2002).

Her kan I se sangen i en live udgave. Den er temmelig svær at sidde stille til 
Det er sjovt, hvordan musik hænger sammen og kan bruges kreativt til at lave ny musik. Om nogle uger kommer der et indlæg, som afslører at et af alle tiders største guitarhits har en meget direkte forbindelse til Beethoven. Så rockmusikere kan også stjæle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar