fredag den 1. februar 2013

Kærligheden blomstrer i telfonen

I to store Motown-pophits fra 1984, spiller telefonen en meget vigtig rolle. Den er nemlig selve talerøret, som gør det muligt at erklærer den store kærlighed. Først skal vi se nærmere på Lionel Richie med nummeret Hello. I videoen møder vi sangeren i rollen som den forelskede hovedperson. Han føler en blomstrende kærlighed til en blind pige. Og selvom han ser hende hver dag, kan han ikke finde ud af, at få det sagt. 3 minutter og fyrre sekunder inde i musikvideoen, griber han resolut telefonen og siger de legendariske ord: 
Hello, is it me you're looking for ?? 

Den scene glemmer jeg aldrig.      Lionel Richie - Hello ( Motown 1984)

I det næste hit er situationen vendt om. Her er det selve hovedpersonen, der er blind. Det er selvfølgelig Stevie Wonder og hans telefonklassiker I just called to say I love you. Det er lige før at telefonen har selve hovedrollen i videoen. Instruktøren lader i hvert fald ikke Stevie slippe den et øjeblik. Det er en video, der samtidig viser, hvor langt computergrafikken var kommet i 1984. Det vil være sjovt og oplysende at se for børn idag.  


Stevie Wonder- I just called to say I love you ( Motown 1984)


Gad vide om de to sange nogensinde går i glemmebogen. Jeg husker dem som to af slagerne fra det år, hvor jeg fyldte 13 og blev teenager. Det glemmer jeg aldrig.

På genhør

Bjarne  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar