søndag den 10. marts 2013

De kære små

I denne uge er temaet barnestjerner. Vi kommer rundt om lidt af hvert. Vi skal se nærmere på nogen af dem der har gjort sig bemærkede gennem tiden og vi skal tænke over, om det har været besværet værd. For at springe lige ud i det skal vi begynde rundturen med en af de helt store i nyere tid. Michael Jackson. Han begyndte allerede sin professionelle karriere som 6-årig sammen med i familieorkesteret The Jackson 5. Det var tydeligt at særlig Michael brændte igennem. Og hele verden lagde mærke til hans evner, inden han var i nærheden af at nå de 15 år, som det kræver for at man kan stille op i X-factor i Danmark idag. 

En af de sange fra dengang, som er blevet en klassiker er ABC. Herunder ser vi den fra et show før den den blev udgivet i 1970. På det tidspunkt var Michael Jackson 11 år gammel. Bemærk at nogle at hans måde at bevæge sig på allerede var grundlagt på dette tidspunkt. Hans dansetrin ændrer sig en del gennem karrieren, men dynamikken er godt i gang allerede her. 


The Jackson 5 - ABC (Motown 1970)  4 år senere optræder han sammen med brødrene i the Carol Burnett Show. Nu er han 15 år og gad vide om denne præstation ville kunne give ham førstepladsen i finalen i Boxen i Herning i 2013. Det må være op til dig at bedømme. Læg mærke til 3 ting, som du også kan tale med eleverne om. 


The Jackson 5 - Dancing Machine (Motown 1974)


1. Er han blevet bedre til at synge og danse på de 4 år ?

2. Bemærk at nu hvor Michael er blevet 15 år er næste led i fødekæden klar.
Den lille Randy står på spring ved sine congas, klar til at indtage verden sammen med de ældre brødre. Der er altså ikke kun et vidunderbarn i familien. 

3. Er det her grundlaget til electric boogie bliver lagt. Både Michael og brødrene giver den gas med stive bevægelser som robotter på dansegulvet. 


Vi ved alle, hvordan historien endte. Men fokus skal her være på Michael og gruppens præstationer. Jeg vil lade det være op til jer at vurdere om det var besværet værd. 

De næste dage møder vi nye børnestjerner. Hvem ved hvem det er ?

Bjarne 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar