søndag den 17. marts 2013


Regnbuer og stjernestøv 

Michael Jackson er langt fra den eneste, der har begyndt en stor karriere i en tidlig alder. Ligesom idag har man altid været ude efter stjerner, der har kunnet fascinere folk på det store lærred og på skærmen. Alle de 15-årige finder vej til auditions i X-factor og vi ser den unge kategori bugne af purunge drenge og piger, der vil forsøge at nå stjernerne inden de kan sætte deres kryds i stemmeboksen. 

I 1930'erne mødte verden en ung pige som sang som ingen før hende. Hun var ud af en familie, som rejste rundt med Vaudeville-forestillinger. Sammen med sine søstre udgjorde hun gruppen The Gumm Sisters (senere the Garland Sisters). Hun havde optrådt siden hun var 7 år og blev hurtigt vant til rampelyset. I en alder af 13 blev hun signet med en stor kontrakt hos filmselskabet Metro-Goldwyn-Meyer. To år senere fik hun den første betydende rolle i filmen Broadway Melody of 1938. Her skal du hører den unge teenager synge til et fotografi af selveste Clark Gable. Lyt godt efter hendes fantastiske klang. 


Judy Garland - You made me love yo(MGM 1937)  

Hendes evner som sangerinde satte skub i karrieren og 2 år senere i 1939 udødeliggør hun sangen Somewhrere over the rainbow i filmen The wizard of Oz. En sang fuld af håb og hjerte, der leder tankerne hen til paradis. Her kommer den:  


Judy Garland - Somewhere over the rainbow (MGM 1939)

Trods Judys store succes og tidlige begyndelse på en stor karriere. Havde hun store problemer med at finde sig til rette i livet. Muligvis har det givet hende kvaler at være ud af en familien med store forventninger og en verdens øjne på hendes gøren og laden inden hun nåede at blive sig selv. Hendes skæbne minder på mange måder om Michael Jaksons i og med at hun begyndte det hele som en del af en musikalsk familie. Hun døde som følge af et længere pillemisbrug kun 47 år gammel. Ingen kommentarer:

Send en kommentar