torsdag den 8. september 2016

Da Pachelbels Canon blev til et rocknummer.

Mange har været der. Knallerten står parkeret udenfor huset og inde på værelset står den elektriske guitar, pedalerne og forstærkeren og venter. Nu skal der fyrres op under kedlerne og headbanges til man rummet sveder om kap med lykke og udmattelse. 3-4. Action.

Pachelbels Canon in D har faktisk en særlig plads i YouTube s historie. I 2005 lavede den taiwanske guitarist Jerry C et rockarrangement af værket. Her ser vi det på en den klassiske hjemmevideo. Bemærk at den har været vist over 15 millioner gange. Lyt her: 

Jerry C- Canon rock ( 2005)

Samme år laver den sydkoreanske guitarist Lim Jeong-hyun (Funtwo) en coverversion af Jerry C's arrangement. Han er egentlig studerende, der bor på New Zeeland, som nyder at spille spade hjemme på værelset. Han uploader en hjemmevideo til en koreansk musikside der hedder Mule.co.kr. Bare for at få lidt feedback på sit spil. En anonym person kaldet 'Guitar90' lægger den hurtigt ud på sin egen YouTubekanal med anbefalingen 'This guy iz great' . Og i løbet af kort tid hærger en social mediestorm. Inden længe er videoen herunder blevet set over 100 millioner gange. En værelses optagelse der gik viralt!!


Funtwo - Canon rock (2005)

Videoen var for få år siden blandt de 50 mest sete videoer i YouTubes historie. Pachelbel havde nok aldrig drømt om at hans meditative værk skulle blive et guitarhit med masser af distortion. I dag er der tusindvis af videoer med unge drenge og piger som gerne vil vise hele verden, at de også kan spille Canon rock.

I må selv vurdere om antallet af visninger siger noget om kvaliteten. I må selv vurdere, hvem af de to unge gutter ovenover, der spiller bedst. Men en ting er sikkert: hvis først man får bid på de sociale medier, så spredes nyheden som en steppebrand.

På snarligt genhør 

Bjarne 

1 kommentar:

  1. Det gamle Pet Shop Boys med deres 'Go West' (den med de sindssyge cykelhjelme) bygger ligeledes på harmonierne fra pachelbel ;)

    SvarSlet